Roleplay Sunucu Tanıtım Kuralları

ff
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

BONEZMC

♛ BOSS ♛
Roleplay Sunucu Tanıtım Kuralları

FiveM Roleplay sunucularının düzenli, güvenilir ve topluluğa faydalı biçimde tanıtılabilmesi için aşağıdaki kurallara uyulması zorunludur. Bu bölümde konu açan veya yorum yapan tüm üyeler, kuralları okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Forum yönetimi; topluluk huzurunu, kullanıcı güvenliğini ve platform düzenini korumak amacıyla gerekli gördüğü her durumda içeriklere müdahale etme hakkına sahiptir.

1. Tanıtım Konusunun İçeriği

Sunucu tanıtım konularında aşağıdaki bilgiler açık ve anlaşılır şekilde yer almalıdır:

• Sunucunun tam adı
• Roleplay türü ve sunucu konsepti
• Whitelist veya public durumu
• Sunucunun temel özellikleri
• Sunucuya giriş veya başvuru yöntemi
• Discord ya da resmî iletişim adresi
• Sunucunun aktif veya geliştirme aşamasında olduğu bilgisi
• Varsa planlanan açılış tarihi

Eksik, yanıltıcı veya yalnızca bağlantıdan oluşan tanıtım konuları yönetim tarafından düzenlenebilir, kilitlenebilir veya kaldırılabilir.

2. Her Sunucu İçin Tek Tanıtım Konusu

• Aynı Roleplay sunucusu için birden fazla tanıtım konusu açılamaz.
• Sunucuyla ilgili yenilikler ve güncellemeler mevcut konu üzerinden paylaşılmalıdır.
• Konuyu öne çıkarmak amacıyla farklı hesaplardan yeniden tanıtım konusu açmak yasaktır.
• Sunucunun adı değişmiş olsa bile aynı proje devam ediyorsa yeni konu açılmadan önce yönetimden izin alınmalıdır.

Tekrarlanan konular herhangi bir bildirim yapılmadan silinebilir.

3. Gerçek ve Doğrulanabilir Bilgi Kullanımı

• Gerçek dışı oyuncu sayıları, sahte aktiflik bilgileri ve yanıltıcı sunucu istatistikleri paylaşmak yasaktır.
• Sunucuda bulunmayan özellikler varmış gibi gösterilemez.
• Başka sunucuların ekran görüntüleri, videoları, tasarımları veya sistemleri kendi sunucunuza aitmiş gibi kullanılamaz.
• Sahte yorum, sahte referans veya organize şekilde olumlu yorum yaptırılması yasaktır.
• Sunucunun kapalı, bakımda veya geliştirme aşamasında olduğu bilgisi gizlenmemelidir.

Yanıltıcı bilgi verdiği tespit edilen sunucuların tanıtımları kalıcı olarak kaldırılabilir.

4. Tanıtım Başlığı Kuralları

Konu başlığı sunucunun adını ve türünü açıkça belirtmelidir.

Örnek başlık:
Sunucu Adı – Whitelist Hard Roleplay Sunucusu

• Tamamı büyük harflerden oluşan başlıklar kullanılamaz.
• “Türkiye’nin en iyisi”, “tek gerçek RP”, “rakipsiz” gibi kanıtlanamayan ifadeler kullanılamaz.
• Başlığa gereksiz sembol, emoji veya dikkat çekmek amacıyla tekrarlanan karakterler eklenemez.
• Başlıkta başka sunucuların isimleri kullanılamaz.

5. Konu Yükseltme ve Güncelleme

• Tanıtım konuları en erken 24 saatte bir anlamlı içerikle güncellenebilir.
• Yalnızca “güncel”, “up”, “+1” veya benzeri mesajlarla konu yükseltmek yasaktır.
• Güncelleme mesajlarında yapılan değişiklikler, etkinlikler veya yeni özellikler belirtilmelidir.
• Farklı hesaplarla konuya yorum yaparak yapay hareketlilik oluşturulamaz.

Konu yükseltme sistemini kötüye kullanan hesaplara uyarı veya uzaklaştırma cezası uygulanabilir.

6. Rakip Sunuculara Karşı Davranışlar

• Başka sunucuları kötülemek, küçümsemek veya hedef göstermek yasaktır.
• Rakip sunucular hakkında kanıtsız suçlamalar yapılamaz.
• Başka sunucuların yönetici, geliştirici veya oyuncularına hakaret edilemez.
• Başka tanıtım konularına kendi sunucunuzun reklamı bırakılamaz.
• Oyuncu çalmaya, ekip dağıtmaya veya topluluklar arasında tartışma çıkarmaya yönelik davranışlara izin verilmez.
• Sunucular arası özel sorunlar forum ortamına taşınmamalıdır.

Topluluk huzurunu bozan sunucuların tanıtım izinleri geçici veya kalıcı olarak kaldırılabilir.

7. Yorum ve Eleştiri Kuralları

• Kullanıcılar sunucular hakkında saygılı ve deneyime dayalı yorum yapabilir.
• Eleştiriler hakaret, tehdit, aşağılama veya karalama içermemelidir.
• Sunucuya hiç katılmadan yapılmış yanıltıcı yorumlar kaldırılabilir.
• Kişisel anlaşmazlıklar sunucu tanıtım konularında tartışılamaz.
• Sunucu yetkilileri olumsuz yorumlara saldırgan şekilde karşılık veremez.
• Organize yorum saldırıları ve toplu olumsuz puanlama yasaktır.

Yönetim, topluluk huzurunu bozabilecek yorumları açıklama yapmadan kaldırabilir.

8. Görsel ve Video Kullanımı

• Kullanılan görseller ve videolar tanıtımı yapılan sunucuya ait olmalıdır.
• Telif hakkı bulunan içerikler izinsiz kullanılamaz.
• Başka projelere ait logo, banner, video veya ekran görüntüleri kopyalanamaz.
• Aşırı büyük, sayfayı bozan veya reklam amacı taşıyan görseller kullanılamaz.
• Müstehcen, şiddet içerikli veya topluluk standartlarına aykırı görseller yasaktır.
• Zararlı yönlendirme içeren video ve görsel bağlantıları paylaşılamaz.

9. Bağlantı ve Discord Paylaşımı

• Yalnızca sunucuyla doğrudan ilgili bağlantılar paylaşılmalıdır.
• Gizlenmiş, kısaltılmış veya yönlendirme amacı belirsiz bağlantılar kullanılamaz.
• Zararlı yazılım, kimlik avı veya veri toplama amacı taşıyan bağlantılar kesinlikle yasaktır.
• Discord davet bağlantısının tanıtımı yapılan topluluğa ait olması gerekir.
• Üyeleri başka hizmetlere yönlendiren ilgisiz reklam bağlantıları paylaşılamaz.
• Forum yönetimi şüpheli gördüğü bağlantıları kaldırabilir veya erişime kapatabilir.

10. Yasaklı Sunucu ve İçerikler

Aşağıdaki içerikleri barındıran veya teşvik eden sunucuların tanıtımı yasaktır:

• Hile, exploit, dupe veya oyun açığı kullanımı
• Hesap, token veya kişisel veri hırsızlığı
• Zararlı yazılım, stealer, keylogger veya backdoor sistemleri
• DDoS saldırısı, sunucu çökertme veya saldırı hizmetleri
• Leak, crack veya izinsiz script dağıtımı
• Yasa dışı ürün ve hizmetlerin tanıtımı
• Gerçek kişilere ait özel bilgilerin paylaşılması
• Irkçılık, nefret söylemi veya ayrımcılık
• Topluluk güvenliğini tehdit eden yapılanmalar

Bu tür içeriklerin tespit edilmesi hâlinde konu kaldırılabilir ve ilgili hesaplar kalıcı olarak yasaklanabilir.

11. Script, MLO ve İçerik Hakları

• Sunucuda kullanılan ücretli veya özel içeriklerin izinsiz dağıtımı yapılamaz.
• Çalıntı script, harita, araç, kıyafet veya tasarım kullanılan projeler forumdan kaldırılabilir.
• Başka geliştiricilere ait içerikler sunucunun kendi geliştirmesi gibi tanıtılamaz.
• Telif veya mülkiyet şikâyetlerinde gerekli kanıtlar yönetime özel olarak sunulmalıdır.
• Forum yönetimi, ciddi ve doğrulanabilir hak ihlali şüphesinde tanıtımı inceleme süresince gizleyebilir.

12. Ekip ve Yetkili Sorumluluğu

• Sunucu sahibi, kurucusu ve tanıtım konusunu açan üye paylaşılan bilgilerden sorumludur.
• Yetkili ekip üyelerinin forumdaki davranışları sunucu tanıtımını etkileyebilir.
• Bir sunucunun ekip üyeleri tarafından gerçekleştirilen organize hakaret, tehdit veya saldırılar sunucu tanıtımının kaldırılmasına neden olabilir.
• Sunucu yönetimi değiştiğinde tanıtım konusu güncellenmelidir.
• Sunucu sahibinin hesabı cezalandırıldığında tanıtım konusu geçici veya kalıcı olarak kapatılabilir.

13. Dolandırıcılık ve Güvenlik Şikâyetleri

• Dolandırıcılık iddiaları kanıt olmadan herkese açık şekilde paylaşılamaz.
• Şikâyetler ekran görüntüsü, ödeme kaydı ve yazışma gibi kanıtlarla yönetime iletilmelidir.
• Sahte veya değiştirilmiş kanıt sunan üyeler cezalandırılır.
• Kullanıcıların güvenliğini tehdit eden ciddi şikâyetlerde tanıtım konusu geçici olarak gizlenebilir.
• Forum yönetimi gerekli gördüğünde sunucu sahibinden açıklama veya ek kanıt talep edebilir.
• Yönetim incelemesine yanıt vermeyen sunucuların tanıtımları kaldırılabilir.

14. Yetkisiz Reklam ve Özel Mesaj

• Forum üyelerine izinsiz özel mesaj göndererek sunucu reklamı yapmak yasaktır.
• Başka konuların altında Discord veya sunucu bağlantısı paylaşmak yasaktır.
• Profil mesajları, imza alanı veya kullanıcı adı yoluyla rahatsız edici reklam yapılamaz.
• Toplu etiketleme, mesaj gönderme veya davet sistemi kullanılamaz.
• Şikâyet alan reklam faaliyetleri yönetim tarafından doğrudan cezalandırılabilir.

15. Kapanan ve Pasif Sunucular

• Uzun süredir kapalı olan veya bağlantıları çalışmayan sunucuların konuları arşivlenebilir.
• Sunucu kapandığında konu sahibi durumu tanıtım konusunda belirtmelidir.
• Kapanan bir sunucunun tanıtım konusu yanıltıcı şekilde aktif tutulamaz.
• Uzun süre güncellenmeyen veya güvenilirliğini kaybeden tanıtımlar yönetim tarafından kaldırılabilir.

16. Forum Yönetiminin Yetkileri

• Forum yönetimi tanıtım konularını düzenleme, taşıma, birleştirme, kilitleme, gizleme veya silme hakkına sahiptir.
• Yönetim, topluluk huzuru ve kullanıcı güvenliği açısından riskli gördüğü sunucuların tanıtımını kabul etmeyebilir.
• Kurallarda açıkça belirtilmemiş olsa bile forum düzenini, güvenini veya itibarını zedeleyen davranışlara müdahale edilebilir.
• Yönetim işlemlerinde topluluğun genel güvenliği, huzuru ve platformun çıkarları önceliklidir.
• Yönetim kararları her olayın şartlarına, mevcut kanıtlara ve topluluk üzerindeki etkisine göre verilir.
• Yönetim kararları forum içerisinde tartışmaya açılamaz. İtirazlar yalnızca belirlenen destek veya iletişim kanalı üzerinden yapılabilir.
• Yönetim, gerekli gördüğü durumlarda önceden uyarı yapmadan yaptırım uygulayabilir.
• Forum yönetiminin verdiği nihai karar bağlayıcıdır.

17. Uygulanabilecek Yaptırımlar

Kural ihlalinin türüne ve ağırlığına göre aşağıdaki yaptırımlardan biri veya birkaçı uygulanabilir:

• Konunun düzenlenmesi
• Bağlantıların kaldırılması
• Konunun kilitlenmesi
• Tanıtımın geçici olarak gizlenmesi
• Tanıtım konusunun tamamen silinmesi
• Kullanıcıya uyarı verilmesi
• Geçici hesap uzaklaştırması
• Kalıcı hesap yasağı
• Sunucunun forum genelinde reklam yapmasının yasaklanması

Ağır güvenlik ihlalleri, dolandırıcılık, zararlı yazılım, veri hırsızlığı veya topluluğa yönelik organize saldırılarda doğrudan kalıcı yaptırım uygulanabilir.

Önemli Bilgilendirme

Forumda bir Roleplay sunucusunun tanıtımına izin verilmesi, ilgili sunucunun forum yönetimi tarafından doğrulandığı, önerildiği veya garanti edildiği anlamına gelmez. Kullanıcılar katıldıkları sunucular, yaptıkları başvurular ve gerçekleştirdikleri işlemler konusunda kendi güvenliklerinden sorumludur.

Forum yönetimi, topluluk huzurunu ve kullanıcı güvenini korumak amacıyla şüpheli, yanıltıcı veya riskli gördüğü her türlü tanıtıma müdahale edebilir.

Bu bölümde konu açan tüm üyeler, güncel Roleplay Sunucu Tanıtım Kuralları’nı kabul etmiş sayılır. Kuralları bilmemek yaptırımları geçersiz kılmaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri